· www.felsozsolca.hu         · www.miskolc.hu        

                        
english version disabled
Felsőzsolcai
logisztikai
ipari park

Földrajzi elhelyezkedés

 
Felsőzsolca Budapesttől 180 km-re, a 3. számú főközlekedési út mentén fekszik. Miskolccal szinte egybeépült, a két település közötti távolság 1 km. Felsőzsolca lakossága 7.300 fő, 1997-től városi rangot kapott település. Felsőzsolca melletti nagyváros Miskolc, ahol a lakosság száma megközelíti a 200.000 főt, a miskolci térségben több mint 300.000 ember él.

A Felsőzsolcai Logisztikai Ipari Parkot délen és keleten a 3. számú főközlekedési út, északon Arnót község közigazgatási határa, nyugaton a 3. számú főközlekedési út csomópontjából kiinduló Edelénnyel összekötő út határolja. A terület fekvését, elhelyezkedését, Miskolc város szomszédságát tekintve rendkívül versenyképes.
 
Az M30-as autópálya átadása tovább növelte az Ipari Park logisztikai előnyét. Az autópálya mindössze néhány száz méter távolságra van az Ipari Parktól, amelyet már most is kétszer két sávos úton lehet megközelíteni ebből a fontos csomópontból. A Miskolcot elkerülő út megépítésével a terület még inkább felértékelődött. Az autópálya megléte mindenhol jelentős beruházásokat vonz, hiszen a befektetői döntések egyek fontos szempontja a közlekedés, a szállítás gyorsasága.
 
A terület kiváló logisztikai fekvésű.

Az Ipari Park jelenlegi területe 130 ha, amely tovább bővíthető.

Az alábbi linkekre kattintva tájékozódhat az Ipari Park elhelyezkedéséről térképeken is.

 

 

 

 


 
hírek gazdasági környezet képgaléria kapcsolat felvétel